Csehi Csodás Tanösvény

Amikor a tanösvény gondolata megszületett, álomként gondoltunk arra, hogy a „fésületlen, kócos, girbe-gurba” hegyünk és ezzel Csehi települése is felkerüljön a Vasi Hegyhát turisztikai térképére.

Tulajdonképpen egy helyi turisztikai megállópont került kialakításra egy új turisztikai attrakcióval, a Tanösvénnyel. A kényelmesen kb. 1 óra alatt bejárható kiránduló útvonal érinti a szilvást, a medvehagymást, a fenyvest, a gesztenyefákat, a kankalinost. Információs táblák kerültek kihelyezésre, amik a Hegyhát növény- és állatvilágát, hagyományait, szokásait ismertetik, az esőbeállók pedig nem csupán pihenésre, de csoportos foglalkozásokra is alkalmasak.

A területet magánszemélyek tulajdonolják, akik a terület gondozását az Idehaza Egyesületre bízták, így a különböző projektek megvalósítására lehetőség nyílt a szervezet keretein belül.

A kirándulóhely szabadon látogatható, az egyesület munkatársai szeretettel várnak Benneteket, telefonos bejelentkezéssel akár szervezett, előre megtervezett programmal is! Ám mivel magánterület, a magánbirtokra lépés szabályait kérjük betartani!

Látogass el hozzánk, sok szeretettel várunk! Hiszen Csehi Csodás!

LÁTOGASS EL HOZZÁNK!

Hogyan találsz ide?

A „Csehi-hegy” buszmegállótól Oszkó felé jobbra a második leágazás (a buszmegálló leágazásával a harmadik).