A 2-es számú pihenőpontnál információs táblát találunk, ami a kankalinost és a szilvást mutatja be, közben tippet is ajánl egy további kirándulóhely meglátogatására:

„Az üde tavaszi sárga kankalin a Csehi-hegy őshonos, lágyszárú, fagytűrő vadvirága, a tavasz hírnöke. Tölcsér alakú, mézsárga virágai itt már február-márciusban pompáznak. Nyugtató, köptető, gyulladáscsökkentő, görcsoldó hatású növény, a reuma és köszvény ellenszereként is számon tartják.

A szilva hazánk közismert gyümölcse, a hazai fajták Erdélyből és Elő-Indiából származnak. A helyi, hegyi szilvás fái vadon teremnek, magról és sarjról szaporodnak. A szilvásunk gondozása során folyamatosan ligetes kertté alakítjuk ki a területet. Gyümölcse szürkéskék színű, nagyon édes, aromás, telt ízű; lekvárnak és pálinkának kissé túlérve szedjük le.

Szilvás - kankalinos

A Vasi-Hegyhát kistáj klímája mérsékelten hűvös, az ország egyik legcsapadékosabb területe. Jóformán egyeduralkodó talajtípusa a barna erdőtalaj, kiterjedt erdőterületek, hegyi bükkösök, gyertyános-tölgyesek, fenyőelegyes-tölgyesek, lucosok, égeresek, szárazrétek, szántók jellemzik. Gyakori a madárcseresznye, galagonya, ibolyák, kankalinok, fekete bodza.